dijous, 8 de setembre de 2011

El Manel Fuentes a favor de les retallades

Esteu al cas de la pol·lèmica entre en Manel Fuentes i en Vicenç Navarro a Catalunya Ràdio ahir al matí? 
El catedràtic de la UPF és crític amb les retallades i defensava alternatives i en Fuentes no el va deixar parlar i el va interrompre constantment. Aquesta carta d'en Vicenç Navarro ajuda a entendre l'origen de la pol·lèmica.


Benvolgut Sr. Manuel Fuentes

He estat escoltant aquest matí la seva tertúlia, com faig amb freqüència al matí mentre condueixo el meu cotxe cap al meu despatx. I considero que el biaix del seu programa és francament indignant. Per exemple, en les seves discussions i en la seva selecció de tertulians, sempre es dóna per descomptat que les brutals retallades que s'estan fent són inevitables i mai considera que potser no són necessàries si els impostos es pugessin. No creu vostè que, al menys com a alternativa, això s'hauria de discutir?

Vostè és finançat pels diners del poble català i té el deure d'informar, no de promoure un punt de vista, encara que fos el del govern. La reducció del dèficit es pot fer mitjançant la retallada de la despesa o els augments dels impostos, o una combinació dels dos. La majoria de governs a Europa i Estats Units estan fent una barreja i en canvi aquí a Catalunya la única estratègia de reducció del dèficit és a base de retallades. I aquest és el missatge també que vostès estan promocionant. Això no és ni just ni democràtic. Ens ha costat molt arribar a la democràcia que tenim, i vostè no està reforçant sinó afeblint la democràcia a base de reduir les alternatives possibles davant la situació que el país està vivint. Li agrairia que per favor diversifiqui els seus missatges i també els seus tertulians. Si vostè vol li puc enviar una llista de economistes i/o periodistes que li donaran una visió diferent, subratllant la importància d'augmentar els impostos, i sobretot d'aquells que s'han beneficiat de la retallada d'impostos en els últims 15 anys, així com del sector bancari i no parlem ja de la eliminació del frau fiscal.

Atentament

Vicenç Navarro
Catedràtic de Politiques Públiques
Universitat Pompeu Fabra

7 de juliol de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada